23.8.13

Never mind I'll find someone like you

Vi önskar oss så olika saker i livet att det söndrar mig från djupt inifrån. Jag älskar dig mer än livet men jag älskar inte dina drömmar som jag älskar mina.

Du önskar gröna fält och böljande marker. Orört vatten mitt i en skog. Vilda djur i horisonten. Du önskar soluppgångar som äter upp himlen och du önskar att få andas och dö i frihet.

Jag önskar sekelskiftsbyggnader och kullerstensgator. Nattöppna restauranger och vinfyllda glas i folkvimmel. Jag önskar öppna fönster med gardiner som dansar av vinden och jag önskar ett bageri i hörnet av mitt hus.

Du önskar att jag är din och att jag förändrar min världsbild så att den passar din.
Jag önskar dig för mig själv i min stadsmiljö. Där tusen ögon ser oss men bara jag som Ser dig.

Med snabba fotsteg ramlar jag över gatorna till dig. Du ligger på sängen, du blundar och du andas tungt. Jag lägger mig nära nära och jag andas dig i nacken medan mina tårar gör för ont för att komma ut. Du böjer huvudet neråt och jag hör hur dina andetag hackar till, hur du kämpar men det är lönlöst. Jag drar dig mot mig, ditt ansikte mot mitt men du vägrar. Du håller mina händer hårt och jag ser hur dina ögon drunknar i sorgen jag skapat.
Jag ser den mest vackra och starka människa gå sönder mitt framför mig och jag kan inte göra något för du håller mina händer och jag vill inte vara den du gör mig till. Jag kan inte.

Jag lägger mig istället på dig så att våra händer som fortfarande håller varandra, kommer emellan våra kroppar. Jag lägger näsan mot din hals och jag viskar ord du aldrig kommer att glömma. Jag viskar sanningen i dess renaste form men jag vill inte, orkar inte, klarar inte det egentligen. Du viskar inte, du skriker inte längre ut din sorg. Du är slut. Jag är slut. Vi är slut.

2 kommentarer:

  1. Jag säger bara, Wow. Det där kändes hela vägen ner i maggropen. Imponerande.

    SvaraRadera